Inställningar

På sidan inställningar kan du anpassa Mina sidor.

Under rubriken “Notifieringar” styr du vilka korta meddelande (notifieringar) som skickas till dig från Mina sidor. Notifieringarna kan vara påminnelser eller handla om att uppmärksamma dig på viktiga saker. Vi rekommenderar starkt att du aktiverar någon slags notifiering. Annars riskerar du missa mycket viktig information om status på t ex en lärlingsanmälan.

Notifieringar kan skickas med olika slags tekniker. Beroende på hur du använder Mina sidor kan olika alternativ vara tillgängliga för dig.

Push är en teknik som gör att en app eller webbplats kan skicka ett meddelande direkt till en telefon eller dator. Till skillnad från SMS skickas inte meddelandet över mobiltelefonnätet och är därför mer eller mindre alltid kostnadsfritt. Push kräver att du besöker Mina sidor från en dator eller mobiltelefon som stöder denna teknik. Den kräver också att din enhet har en fungerande internetanslutning.

Du kan också få notifieringar via SMS. Dessa skickas via mobiltelefonnätet och är därför väldigt pålitliga. Om du reser utomlands och utanför EU kan du behöva betala en extra avgift till din teleoperatör när du tar emot SMS.

Vi kan även skicka notifieringar som e-post. Detta är oftast enklast. Se dock till att dessa inte hamnar i din skräppostkorg. Om du misstänker att detta händer, logga in på din e-post och sök efter “byn”. Öppna ett notifieringsmejl och markera det som “ej skräppost”. Då vet Gmail, Hotmail eller Outlook att meddelandet inte ska hamna i skräpposten.