Distansutbildning för maskinförare

Du som vill utbilda dig till maskinförare inom ramen för en lärlingsanställning i ett av Maskinentreprenörerna eller Byggföretagens medlemsföretag eller annat företag med kollektivavtal inom bygg- och anläggningsbranschen har möjlighet att göra detta via distansutbildning och praktiskt lärande i företaget. ME-skolan är utbildningsleverantör för BYNs yrkesteoretiska distansutbildning för maskinförare.

En grundutbildning

Distansutbildningen är en grundutbildning som riktar sig till dig som inte tidigare har någon utbildning inom bygg- och anläggning. Utbildningen genomförs på distans via ME-skolan parallellt med att du jobbar och utbildar dig praktiskt på ditt företag.

Upplägg

Yrkesutbildningen utförs med hjälp av en handledare som utses på företaget, en webblärare från ME-skolan samt kursmaterial som skickas ut till dig när du startar upp din distansutbildning. Du bör ha fyllt 18 år för att påbörja distansutbildningen.

Utbildningens innehåll

Introduktionskursen är gemensam för alla maskinföraryrken och innehåller moment som arbetsmiljö, säkerhet och teknik.
För att som lärling få hantera en maskin på arbetsplatsen krävs godkänt i denna kurs.

I introduktionskursen har hjullastaren valts ut som arbetsexempel då den har mest gemensamt med de övriga maskintyperna.

Fördjupningen innehåller kurser om de teoretiska yrkeskunskaperna och består av kursen anläggningskunskap (Bandschaktare, väghyvel och grävmaskin) eller lyftteknik (Teleskoplastare). Det går även att välja ytterligare maskinslag.
Lärlingen gör då sina praktiska moment endast med den nyvalda maskintypen.

Alla distansutbildningar är på svenska.

Priser

  • Inriktning, inkluderar hjullastare 8500 SEK exkl. moms
  • Fördjupning 4250 SEK exkl. moms
  • 2125 SEK/tillkommande maskinslag exkl. moms

Anmälan

Beställning av utbildning/utbildningsdel görs via Mina sidor i samband med lärlingsanmälan.

Relaterade dokument