Inspiration tema på Digitalisering för yrkeslärare nummer 4

Den 25 november berättar Johannes Ris, BIM-strateg, Byggstyrning om projektet ”Celsius” för nyfikna yrkeslärare på gymnasienivå. De får också ta del av tips och goda exempel från digitalisering i undervisning på de olika byggprogrammen.

Johannes Ris ger en inspirationsföreläsning om Vasakronans nybyggnadsprojekt ”Celsius” där allt arbete är digitalt och modellbaserat – från projektering, upphandling och inköp till produktion och förvaltning. Här förekommer i stort sett inga papper och ritningar. Modellen fungerar även som bygghandling. Projektet fick guldmedalj i ”buildingSMART International Awards 2020” som är den mest prestigefyllda BIM-tävlingen i världen.

Efter det berättar lärare från Bygg- och anläggning, VVS- och fastighet samt El- och energiprogrammen om hur de arbetar med digitalisering i undervisningen.

Läs mer om programmet och anmäl dig på BIM Alliance

 

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till.