Del 3 i digitalisering för yrkeslärare fokuserar på programvaror

Är du yrkeslärare inom bygg och vill lära dig mer om digitalisering, aktuella programvaror och hur de fungerar i utbildningen? Då ska du anmäla dig till del 3 i serien ”Digitalisering för yrkeslärare” den 12 oktober!

I det tredje mötet i serien ”Digitalisering för yrkeslärare” fokuserar vi på aktuella arbetssätt och lägger ett konkret fokus på programvaror.

Först får vi en översiktlig bild av fördelarna med att jobba digitalt, aktuella metoder och vad de kan innebära i praktiken av Lars Lidén (BIM Alliance och Meta). Därefter kommer tre olika programleverantörer att presentera sina verktyg, visa hur de funkar och leda diskussionen om hur de kan användas. Du möter Bahram Maz från Dalux, Amin Ehsani från Nolliplan och Tove Lindblad från Trimble.

Efter det väljer du vilken programvara du vill lära känna bättre och besöker det digitala rum som leds av respektive presentatör. Det finns också ett rum för generella frågor om programvaror samt ett rum för diskussion om att ta fram ett gemensamt övningsmaterial för skolan.

Anmälan sker via BIM Alliance.

 

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.