Video från andra seminariet om digitalisering

Den 11 maj genomfördes det andra webbseminariet i en serie på fyra kring ämnet digitalisering av byggbranschen. Seminarieserien riktar sig till yrkeslärare på gymnasial nivå och är ett samarbete mellan yrkesnämnderna för bygg, el och VVS tillsammans med BIM Alliance.

Seminariet, med ca 100 deltagande yrkeslärare, presenterade några pågående projekt där nya digitala verktyg är en del av vardagen. Bland annat VVS:aren Linus Pettersson från VRA som kom direkt till studion från ett bygge på samma kvarter. Han visade och berättade hur hans digitala yrkesvardag ser ut.

Moderatorn, Pontus Slättman från World Skills Sweden, guidade deltagarna med engagemang och van hand genom programmet. Deltagarna var frågvisa och en återkommande punkt var återigen hur skolorna ska hitta mjukvaror och handledningar för att komma i gång. Projektgruppen har fångat upp detta inför höstens seminarier.

Här kan du se en inspelning av det andra seminariet.

Nästa seminarium är planerat till den 12 oktober, kl.15.00. Innehåll och anmälan är ännu inte klart, mer information kommer  under hösten.