Är du Sveriges bästa…?

Inför Yrkes-SM 2024 i Karlstad 23-25 april söker BYN efter Sveriges bästa plattsättare, golvläggare och murare. Är detta du eller arbetar du tillsammans med denna person? Kanske är det er lärling eller går hen på samma utbildning som du?

Vad är Yrkes-SM?

Yrkes-SM är ett svenskt mästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar. Under tre dagar arrangeras tävlingar inom massvis med yrken för att kora nya mästare. För att tävla i Yrkes-SM får man inte vara äldre än 25 år och de ungdomar som tävlar går eller har gått en yrkesutbildning i ett representerat yrke.(beskrivning från yrkessm.se)

Vad krävs av den som ska tävla?

Främst krävs det att personen är väldigt duktig på sitt yrke och är motiverad att tävla samt representera sitt yrke. Utöver det behöver hen kunna vara på plats i Karlstad 22-25 april.
Varje tävlingsyrke kommer ha sex tävlanden på plats i Karlstad. Blir det fler som vill delta sker en uttagning. Det finns även en rekommenderad maxålder på den tävlande (21 respektive 23 år), den är extra viktig om den tävlande skulle vara intresserad av att tävla vidare internationellt på EM eller VM. Läs mer om detta och tävlingsuppgifterna på vår sida om yrkestävling.

Nominering av tävlande ska ske senast 1 februari 2024.

Har du frågor och funderingar?

Kontakta Michael på BYNs kansli (michael@byn.se)
Anmälan sker via vår enkät.