Yrkes-SM 2024 går av stapeln i Karlstad

Yrkes-SM arrangeras för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar och lockar varje år tusentals besökare.
2024 hålls denna yrkestävling i Karlstad. Tävlingen arrangeras av Region Värmland och Karlstads kommun tillsammans med WorldSkills Sweden.

Från Växjö till…

I år hölls tävlingen i Växjö och vid en ceremoni på torsdagen avslöjades att Karlstad kommer att vara värdstad nästa gång, år 2024. Det motiverades bland annat med att nybyggda Tingvalla isstadion – med sina 12 000 kvadratmeter sammanhängande inomhusyta, rejäla utomhusytor och kringliggande fastigheter – passar bra för ett Yrkes-SM.

Ett riktmärke för yrkesutbildning

– Vi ser redan nu över hur vi på bästa sätt kan använda evenemanget som ett riktmärke för Värmlands alla skolor, branscher och arbetsgivare. Målsättningen är att Yrkes-SM Karlstad 2024 kommer utgöra ett avstamp för att Karlstad och Värmland ska erbjuda förstklassiga yrkesutbildningar som matchar arbetsmarknadens behov nu och i framtiden, säger Alexander Torin (M), ordförande för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Karlstads kommun.

Region Värmland är medarrangör tillsammans med Karlstads kommun och WorldSkills Sweden.

Läs mer om Yrkes-SM