Var med och tävla på Yrkes-SM 2022!

BYN och Construction skills Sweden (CSS) har nöjet att bjuda in din skola och era elever på BA-programmet till Yrkes-SM 2022, i Växjö den 10–12 maj 2022.

Inför årets tävling genomförs ett antal förändringar vad gäller hur kvalificeringen till tävling går till samt vilka yrken som gymnasieelever i årskurs 3 erbjuds tävla i.

Träarbetare

Denna gren att genomföras som en lagtävling med ett mixat lag (både tjejer och killar) bestående av tre personer. Det är klassen/skolan som kvalificerar sig och därefter utses ett lag som ska respresentera på SM. Totalt erbjuds sex klasser/lag plats för att tävla på SM. Uttagning kommer att ske genom ett teoretiskt prov.

Teoretiska kvalificeringsprovet
Provet kommer att genomföras under vecka 11 och 12. I anmälan ska anges hur många elever som läser träinriktning samt hur många av dessa elever som ska delta i provet. Avsatt tid för provet är 1 timma och i anmälan anger ni vilken tid ni önskar genomföra det. Förhoppningen är  naturligtvis att så många skolor som möjligt är med och genomför kvalificeringsprovet.
Obs! Sista anmälningsdatum för provet är fredag den 11 mars 2022.

Endast sex lag till SM
De sex skolor som placerar sig bäst i kvalificeringstävlingen bjuds in att delta med ett tävlande lag på Yrkes-SM. Det är inget krav att vara med och tävla men förhoppningen är att de klasser som  placerar sig bäst i kvalificeringsprovet också vill vara med och kämpa om SM-titeln.

Anmälan
Träarbetare – Anmälningslänk

Väg- och anläggningsarbetare

Denna tävling genomförs som en partävling (två personer/lag) där skolan har möjlighet att nominera ett tävlande par. Det finns plats för sex lag på SM. Helst ska lagen vara mixade men det är inget krav.

Anmälan
Väg- och anläggningsarbete –  Mail en anmälan till michael@byn.se (Ange namn, mailadress, mobilnr. till lagets medlemmar samt adress och kontaktuppgifter till skolan/läraren).

Övriga tävlingsyrken

  • Murare
  • Plattsättare
  • Golvläggare

Läs vad som gäller för dessa yrken LÄNK

Inför Yrkes-SM

De skolor/elever som kvalificerar sig till tävlingen i Växjö kommer att få ytterligare information om sitt deltagande senast den 25 mars.

Tävlingsdagar/tider

  • Tis 10 maj kl. 10:00 – 16:00 (samling för tävlande kl. 08:30)
  • Ons 11 maj kl. 09:00 – 16:00
  • Tors 12 maj kl. 09.00- 12.00 (prisutdelning 15.00-16:30)

Mer information finns på Yrkes-SM-hemsida

Frågor?

Michael Gustafsson
08-564 881 74
michael@byn.se