Jan Malmberg på Byggföretagen nominerad till Johan Silfwerbrandpriset och jämställdhetspris på Betonggalan

Jan Malmberg på Byggföretagen är nominerad till Johan Silfwerbrandpriset och Betonggalans jämställdhetspris för initiativet Byggmässan i Norrköping, som arrangeras tillsammans med BYN och lokala aktörer.

Vinnaren av Johan Silfwerbrandpriset röstas fram och är därför folket utmärkelse. Det går att rösta här fram till fredag 30 oktober kl 18.

Andelen tjejer som sökte bygg- och anläggninsprogrammet Norrköping i år var 20 procent, vilket är en ökning med 10 procent från förra året. Jan Malmberg och skolan tror att Byggmässan har påverkat detta. Samtidigt hoppas Jan Malmberg att trenden fortsätter, och att fler utrikesfödda söker sig till bygg- och anläggningsprogrammet. Se Jan berätta om initiativet här.

Betonggalan går av stapeln den 19 november, och då presenteras också vinnarna. Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong.